В рамките на един ден със самолет Спартан България достави хуманитарна

...
В рамките на един ден със самолет Спартан България достави хуманитарна
Коментари Харесай

Със Спартан изпратихме помощи за Сирия и върнахме българските медици от Турция

В рамките на един ден със аероплан " Спартан "  България достави филантропична помощ за потърпевшите от земетресението в Сирия, а след това прибра на родна земя и военните ни медици от Турция, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата (МО).

" Екипаж от 16-та авиационна база " Враждебна " с пълководец майор Веселин Асенов излетя със аероплан " Спартан " през днешния ден в 11:07 ч. за ливанската столица Бейрут, за да транспортира филантропична помощ, която страната ни дава на потърпевшите от земетресението в Сирия. Военнотранспортният аероплан беше претрупан с одеяла, спални комплекти, палатки, нужни за хората в разрушените обитаеми места ", показаха от МО.

По-късно самолетът прелетя от Бейрут до Адана, с цел да прибере екипите от Военномедицинска академия (ВМА), които от 6 февруари са в засегнатия от земетресението регион в Турция.

" В продължение на 10 дни майор д-р Цветан Станимиров, капитан доктор Синан Емин, старшина Мария Борисова и младши сержант Илия Деков от състава на Модулните военномедицински формирования за обезпечаване на здравна помощ при бедствия, повреди и произшествия, дружно с локалните спасители, търсеха оживели под руините и оказваха помощ на пострадалите ", прецизираха от военното министерство.

В 21:30 ч. военнотранспортният аероплан кацна на Летище София. Медиците бяха посрещнати от началника на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

" За следващ път военнослужещите от Въоръжените ни сили потвърдиха, че са готови да изпълнят професионално своя дълг в помощ на потърпевшите хора ", показаха от Министерство на защитата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР